STEUN DE JOODSE GEMEENSCHAP IN NEDERLAND

Dat het antisemitisme in Europa en wereldwijd helaas de kop weer opsteekt, zal u niet zijn ontgaan. We hoeven alleen maar te verwijzen naar Frankrijk, waar in januari 2015 vier doden in een Joodse supermarkt te betreuren waren en daarna begin februari een aanslag bij een Joods gebouw was. In deze situatie heeft de Joodse gemeenschap in Nederland des te meer onze ondersteuning nodig. En u kunt daaraan bijdragen! Allereerst met gebed, maar ook met tijd en geld.

In het geregelde overleg dat de stichting ā€˜Boete & Verzoeningā€™ (B&V) met de Joodse gemeenschap heeft (al meer dan 35 jaar herstelt B&V Joodse begraafplaatsen als werk van verzoening) kwam eind januari naar voren dat op diverse van deze begraafplaatsen de ā€˜metaheirhuisjesā€™ (huisjes waarin de doden ritueel gereinigd en gereed gemaakt worden voor de begrafenis) en de omheiningen toe zijn aan een grote opknapbeurt. De Joodse gemeenschap heeft daar echter de benodigde fondsen niet voor en voor B&V (die steeds principieel alle herstelwerk voor eigen kosten uitvoert) gaat dit ook de draagkracht te boven. Daarom kunnen wij nu als Nederlandse christenen een daad stellen om die herstelwerkzaamheden te financieren en ook om (deskundige) vrijwilligers te werven die dit kunnen en willen uitvoeren. Daarvoor is veel geld nodig!

B&V heeft daarom het fonds “STEUNā€ opgericht.

Hierbij doen we een beroep op alle christenen in Nederland om een financiƫle bijdrage over te maken naar bankrekening NL59 INGB 0000 9125 04 van de Stichting Boete en Verzoening te Zwolle, o.v.v. STEUN. Bent u een deskundige vrijwilliger of wilt u op een andere manier uw tijd inzetten? Ook dan is uw hulp erg welkom! Neem dan contact op via info@boete-verzoening.nl

Een van onze vrijwilligers uitnodigen voor een presentatie in uw kerk of groep is ook een mogelijkheid om het werk van B&V meer bekendheid te geven en nieuwe vrijwilligers te motiveren. Dat kunt u ook aanvragen via info@boete-verzoening.nl

Hieronder staan twee documenten die u kunt doorsturen naar uw Diaconie en kerkblad. Als u dat wilt doen, helpt u ook om deze actie en ons verzoeningswerk meer bekendheid te geven.
Alvast hartelijk dank!

Wout Bouwman, voorzitter B&V

Onderstaande bestanden kunt u gebruiken om door te sturen naar de Diaconie van uw gemeente en naar uw kerkblad:
STEUN DE JOODSE GEMEENSCHAP IN NEDERLAND
actie STEUN 2015