Eerste verslag Verzoeningsreis in de Surinaamse binnenlanden met de Marrons

Na een heel bijzondere ontvangst op het vliegveld waar Kees en Wout op zeer speciale wijze in de VIP ruimte werden verwelkomd door Paul & Coby Doth, Goran en Jacob, kwamen ze gezond en wel in Paramaribo aan.

15 april t/m 9 mei 2006 | Wout Bouwman en Kees Sybrandi vanuit de Stichting voor Boete en Verzoening.

Eerste Paasdag

Op 16 april beginnen we met het bezoek aan een Chinese kerk van de EBG, waar we ook de gelegenheid krijgen om iets over de reden van onze komst naar Suriname te vertellen en de gemeente om gebed te vragen. Daarna wordt ons nog een Paaslunch aangeboden.

’s Middags vertrekken we naar Matta om daar de Indianen gemeenschap opnieuw te bezoeken. Het weerzien is goed en het onthaal is hartelijk. Na welkom, zang en dans krijgt Wout het woord. De preek was vanuit het verzoend zijn met de Vader, door het volbrachte werk van Jezus op het kruis en door de opstanding daarna; het leven in verzoening met je medemens.

De volgende dag stond er een bezoek aan de Granman op het programma. Hij is zo’n beetje de koning van de Marrons. Het hele bezoek was zo positief en duurde ruim drie uur, waarna we ook toestemming kregen om met handoplegging voor hem en zijn vrouw te bidden. Ook mocht Wout daar en in het gehele gebied op de shofar blazen en kregen wij met het hele team het verzoek om overal in zijn gebied het evangelie van verzoening door Jezus Christus uit te dragen. Vooral op een paar duistere plaatsen.